Arctic Filet sitt innfrysingsanlegg i Torsken på Senja åpnet i 2016 etter at selskapet hadde bygd ut filetfabrikken og investert i nytt produksjonsutstyr med SuperFreeze CO2-kuldeanlegg fra PTG.
Fryseanlegget har en innfrysningskapasitet på 50 tonn laksefilet per døgn fordelt på to frysetuneller, og et fryselager på om lag 500 kvadratmeter. Også selve tunneldesignet er innovativt og inspirert av klippfisktørkeri.
Med dette kuldeanlegget har PTG lagt vekt på å utnytte alle energiressurser. I tillegg til hurtig innfrysing av laksefilet gjenvinner systemet all overskuddsenergi til oppvarming av varmtvann (tappevann), oppvarming av bygg, samt tining av alle lasteramper foran bygget.
Fryserianlegget til Arctic Filet er utstyrt med en teknologi som gjør det mulig å oppnå 50 minusgrader. Arctic Filet fastslår at anlegget tar vare på kvaliteten på produktene på en enestående måte.
De forteller at de får svært gode tilbakemeldinger fra kundene, blant annet fra to amerikanske restaurantkjeder som har byttet fra fersk til frossen laks fordi de mener den frosne fisken fra fryseriet til Arctic Filet holder bedre kvalitet enn fersk fisk.