Nyheter

Ny Steigen­væring ved roret i PTG i Bodø

PTG-Bodo2_Fv-Mikael-Andersen-og-Odd-Eirik-Nikolaisen

Da Mikael Andersen fra Steigen nylig gav fra seg leder­rollen i kjøle­tek­no­logi­sel­skapet PTG Multi Kulde sto det en ny Steigen­væring klar til å ta over.

- Bodø hadde ikke vært hva det er uten Steigen­væ­ringer, humrer Odd Eirik Nikolaisen som fra 1. august er ny daglig leder for selskapets 18 ansatte.

Å bygge sten på sten
PTG-konsernet, eller Perfect Tempe­rature Group som det egentlig heter, utvikler og leverer miljø­vennlige kjøle‑, fryse- og energi­ef­fek­ti­vi­se­rings­løs­ninger. Konsernet er et av landets raskest voksende innen sine segment, og teller i dag 220 ansatte ved 15 lokasjoner i Norge, samt datter­sel­skaper i Chile og Skottland.

PTG er en betydelig leverandør til daglig­vare­bransjen i Nord-Norge, i tillegg til sjømat­mar­kedet nasjonalt og inter­na­sjonalt. Selskapet har vært til stede i Bodø siden 2019, men histo­rikken til det som tidligere var kjent som Multi Kulde strekker seg lengre tilbake enn som så.

- Det startet med at jeg og tre andre startet selskapet Kulde­service i Bodø i 1999. Siden den gang har vi bygget sten på sten. Fra en omsetning på fem millioner kroner første hele driftsår, har vi nå passert 40 millioner, forteller den nylig avtrop­pende lederen Mikael Andersen.

15 år som konkur­renter
For Kulde­service skulle bli til Multi Kulde, som seinere kjøpte opp Bogen kjøle­service. Sistnevnte selskap var eid og ledet av Odd Eirik Nikolaisen. Etter 15 år som konkur­renter valgte altså de to Steigen­væ­ringene å slå hodene sammen for å stå sterkere i markedet.

- Jo mindre man er, jo vanske­ligere er det å stå alene i disse tider. Det er også årsaken til at vi i 2019 valgte å selge til PTG. Jeg kjente Mikael blant annet fra oppveksten i Steigen, men var likevel spent på hvordan det ville bli å jobbe sammen med han. Det gikk bare et par uker fra vi slo oss sammen til jeg følte at vi hadde funnet tonen og en god rolle­for­deling. Det ble rett og slett en veldig god match, forteller Odd Eirik.

Fra venstre, avtrop­pende leder Mikael Andersen og påtrop­pende leder Odd Eirik Nikolaisen. Foto: Baard Selfors

Ble sjefen til sjefen
Siden den gang har altså Mikael vært Odd Eirik sin sjef. Det har likevel ikke manglet på samarbeid, og da det ble klart at Mikael ønsket å trekke seg fra leder­po­si­sjonen følte Odd Eirik at han kanskje var den rette til å overta rollen. Og da Mikael gikk over til en stilling som salgs­in­geniør i selskapet, fant styret at Odd Eirik var mannen til å ta over roret i PTG i Bodø.

- Mikael har hele veien involvert meg i beslut­ninger og delt velvillig av både kunnskap og erfaring. Mens han kommer fra ingeni­ør­siden, kom jeg inn i bransjen som håndverker og kulde­montør. Vi har derfor utfylt hverandre på en god måte. Han har bygget en velsmurt organi­sasjon som gjør det godt i markedet, med en veldig fin gjeng ansatte som fungerer bra sammen, sier Odd Eirik.

Sikrere enn banken
Leder­bytte til tross; det kommer ingen revolusjon i PTG Multi Kulde med det første skal vi tro den nye sjefen.

- Konseptet vi har bygget opp mot daglig­vare­bu­tikkene i regionen vår har vært en suksess­his­torie i 15 år. Vi skal derfor fortsatt ha hoved­fokus her, samtidig som vi utvikler og tilpasser oss markedet. Og så skal vi jobbe aktivt med rekrut­tering. Det er viktig å komme tidlig i dialog med elever og studenter for å synlig­gjøre mulig­hetene som er i regionen, forteller Odd Eirik.

- Folk må ha mat vet du, og i nedgangs­tider kjøper folk bare enda mer i butikk for å lage mat hjemme. Å jobbe med kjøle­service mot daglig­vare­mar­kedet er derfor sikrere enn banken, legger Mikael Andersen til med et smil.

Kald motivasjon
Den tidligere lederen avslører samtidig at han ikke er helt ferdig med kulde enda. I tillegg til å fortsette i en 80 prosent stilling som salgs­in­geniør i PTG, drømmer Mikael Andersen om å bruke det han får av ekstra fritid til å gå over Grønland. Det gjorde han nemlig i 2015, og opple­velsen frister til gjentakelse.

Hvor kommer egentlig denne fasina­sjonen for de kalde elementer fra?

- Det er egentlig litt tilfeldig. Da jeg gikk ingeni­ør­skole i Trondheim på 90-tallet hørte jeg om noe som het varme­pumpe. Jeg syns det var veldig inter­essant at man kunne trylle frem varme av kaldere utetem­pe­ra­turer, og skjønte fort at dette måtte være fremtiden. Jeg gir derfor ikke slipp på faget, men skal heller prøve å kombinere det med litt mer tid til å være ute på tur og på reise. Forhå­pent­ligvis også en ny tur over Grønland, avslutter han.

Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse av vår hjemmeside. Ved å lukke denne meldingen godtar du vår bruk av cookies. Hvis du vil vite mer om hvordan vi håndterer og behandler personopplysninger som vi samler inn, se vår personvernerklæring.