Med sitt nye tørkeri er Nergård Seafood i stand til å møte den internasjonale etterspørselen etter tørrfisk av torsk, sei, hyse og brosme hele året.
PTG har levert reversibel varmepumpe til Nergård sitt tørrfiskanlegg på Bø i Vesterålen gjennom Alfsen og Gunderson, et ledende firma innen vann‑, luft‑, tørke- og renseteknologi.
Tørking er den eldste formen for konservering av fisk vi kjenner, og metoden er mer enn tusen år gammel. Ved tørking fjernes kun vann, mens all næring blir igjen i fisken.
Tørrfiskproduksjon krever godt råstoff, og har opp gjennom årene blitt konservert og tørket ved hjelp av vær og vind på flathjell og hesjer.
Fra naturen er forholdene for henging og tørking av hvitfisk optimale i Lofoten når skreien kommer for å gyte, og tradisjonelt er hengeperioden der fra begynnelsen av mars til midten av april. Lenger nord kan man henge fisk både i april og i mai.
Moderne teknologi og full kontroll på temperatur og luftfuktighet gjør det mulig å tørke fisken innendørs gjennom hele året, noe som øker tørrfiskprodusentenes kapasitet, fleksibilitet og lønnsomhet.