Nyheter

Tørker tørrfisk hele året

drycod

Med sitt nye tørkeri er Nergård Seafood i stand til å møte den inter­na­sjonale etter­spør­selen etter tørrfisk av torsk, sei, hyse og brosme hele året.

PTG har levert rever­sibel varme­pumpe til Nergård sitt tørrfisk­anlegg på Bø i Vesterålen gjennom Alfsen og Gunderson, et ledende firma innen vann‑, luft‑, tørke- og rense­tek­nologi.

Tørking er den eldste formen for konser­vering av fisk vi kjenner, og metoden er mer enn tusen år gammel. Ved tørking fjernes kun vann, mens all næring blir igjen i fisken.

Tørrfisk­pro­duksjon krever godt råstoff, og har opp gjennom årene blitt konservert og tørket ved hjelp av vær og vind på flathjell og hesjer.

Fra naturen er forholdene for henging og tørking av hvitfisk optimale i Lofoten når skreien kommer for å gyte, og tradi­sjonelt er henge­pe­rioden der fra begyn­nelsen av mars til midten av april. Lenger nord kan man henge fisk både i april og i mai.

Moderne teknologi og full kontroll på tempe­ratur og luftfuk­tighet gjør det mulig å tørke fisken innendørs gjennom hele året, noe som øker tørrfisk­pro­du­sen­tenes kapasitet, fleksi­bi­litet og lønnsomhet.